Mierea de albine, doza de energie sănătoasă. Excesul de zahăr crește riscul apariției steatozei hepatice

Sonia Baciu |
Data publicării:
mierea de albine doza de energie. FOTO Pexels @ Los Muertos Crew
mierea de albine doza de energie. FOTO Pexels @ Los Muertos Crew

Mierea de albine, un dulce deloc agresiv, care hrănește. Conține vitamina B, minerale, dar și Crom 3, foarte benefic pentru organism. 

Zahărul are un conținut foarte mare de zaharoză, de 99,98%, iar odată ajuns în aparatul digestiv acesta este ”rupt” în două: în fructoză și glucoză. ”Este cea mai grea reacție din natură”, a afirmat prof. univ. Ion Ion, în cadrul emisiunii ”Doctor de Bine” de la Pro TV.

”Această reacție nu are loc de la sine. Pentru aceasta ne trebuie un aport de calciu, deci metabolizarea zaharozei presupune un consum din calciu din organism și, de asemenea, mai trebuie un aport de invertază, o enzimă care se regăsește în organism și care contribuie la scindarea moleculei de zaharoză”, a explicat prof. univ. Ion Ion, Facultatea de Chimie și Biochimie.

Zahărul, odată ingerat consumă calciul din sânge, efect major negativ, caloriile din zahăr se duc sub formă de depozite în ficat, iar în exces produs steatoza hepatică.

Berea, cea mai periculoasă băutură pentru ficat. Risc de STEATOZĂ, pancreatită, colecistită. Un român bea 100 de litri pe AN

Avantajele mierii de albine

Mierea de albine, datorită procesului de ”producție” este un dulce deloc agresiv cu organismul uman. Conține în plus vitamina B și minerale, altfel spus hrănește. Pe lângă acestea, în mierea de albine se regăsește Crom 3.

”Cromul 3, care este considerat biologic activ dintre speciile de crom, contribuie la reducerea nivelului de glucoză din sânge, ajutând la fixarea glucozei”, a mai explicat profesorul Ion.

Cromul 3 ajută glucoza să intre în sânge, acolo unde este folosită sub formă de energie, un alt proces favorabil organismului uman, astfel că atunci când sunteți obosit este recomandat consumul de miere.

Fructoza și glucoza din miere cristalizează, proces 100 la sută natural. Pentru cei deranjați de cristale există mierea creme. ”Există tehnologii care pot să facă miere cremă. În procesul de obținere al mierii cremă, se realizează de fapt un fel de cristalizare controlată a mierii, astfel încât ea cristalizeze după un model de cristal mic, ca să fie mult mai fin și mult mai plăcută la gust”, a explicat Cecilia Caragea, consultant medical, adăugând că tot acest proces se întâmplă ”la rece”, deoarece creșterea temperaturii înseamnă pierderea unora dintre proprietățile mierii de albine.

Aspartamul, substanța de la raft care "ne epuizează și DISTRUGE creierul". Cu toții o mâncăm FĂRĂ să știm - listă produse

Medicul neurochirurug Vlad Ciurea a vorbit despre substanța aflată în multe dintre produsele de pe raftul magazinelor care poate face mult rău creierului, atunci când este consumată în cantități mari.

Deși are un gust plăcut, zero calorii, substanța vine la pachet cu o capcană și de cele mai multe ori nici nu știm că o consumăm, mai ales că nu toți citesc etichetele produselor pe care le cumpără.

Fără să ne dăm seama, această substanță este pusă în produse precum conserve, muștar, ketchup, supe sau chiar iaurturi. 

Este vorba despre îndulcitorul cunoscut sub numele de E951, o pulbere de culoare albă care este de 200 de ori mai dulce ca zahărul.

Renumitul neurochirurg, prof. univ. dr. Vlad Ciurea, spune despre acest îndulcitor ne poate ataca neuronii, mergând "până la epuizare și distrugere". Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel