Migrenele pot fi prevenite? Legătura cu ciocolata și cafeaua

Florina Pop |
Data publicării:
Ciocolata poate fi un declanșator al migrenei, susțin unii medici
Ciocolata poate fi un declanșator al migrenei, susțin unii medici

Migrenele, a căror cauză nu e înțeleasă pe deplin, pot fi prevenite dacă se depistează ce le declanșează, potrivit Harvard Medical School.

Medicul Lee Schwamm, vicepreședintele Departamentului de Neurologie din Spitalul General din Massachusetts, susține că dacă anumite medicamente prescrise de doctor pentru migrene ar fi luate zilnic ar fi eficiente deși migrenele nu apar zilnic, potrivit health.harvard.edu.

Când zice medicamente, acesta se referă și la substanțele divalproex, valproatul și topiramat. Amintește că acestea pot reduce concentrația și provoca somnolență. Adaugă și un remediu natural, din brusture.

În opinia lui Schwamm, aceste medicamente pot reduce frecvența și severitatea atacurilor de migrenă, dar ar necesita doze diferite în timp ca să se obțină beneficii și ar trebui luate zilnic.

Migrena, o moștenire genetică?

Migrenele sunt parțial influențate de genetică, se arată pe health.harvard.edu. Iar prevenirea lor nu necesită întotdeauna medicamente.

„Igiena bună a somnului, atenția la dietă și exercițiul fizic și reducerea stresului sunt strategii foarte eficiente, dar nu sunt întotdeauna suficiente pentru a preveni migrenele", susține Lee Schwamm.

Ce declanșează migrenele

Însă ce ar funcționa e depistarea cauzelor ce le declanșează. Pentru unii, ciocolata, cofeina și alcoolul sunt cunoscute ca declanșatori de migrene. De reținut, se subliniază pe health.harvard.edu, este: cauzele sunt foarte individuale.

Dacă migrenele ar fi cauzate de ciocolată, Lee Schwamm sugerează să luați o cantitate mică și să testați.

„Întreruperea bruscă a cofeinei declanșează migrenele la mulți oameni, la fel ca și retragerea bruscă a medicamentelor eliberate în mod obișnuit împotriva durerii", se mai precizează pe site-ul citat.

Un alt aspect util sugerat de Schwamm este monitorizarea migrenei: când apare, ce se întâmplă în acea zi, notați detalii legate de activitatea desfășurată când a apărut durerea de cap, dacă ziua a fost stresantă, sedentară ori activă, dacă v-a fost foame și când ați mâncat ultima dată, dacă ați avut febră sau alte simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel