Milioane de oameni iau aceste medicamente. Risc de cancer pulmonar

Multe dintre medicamentele prescrise de medici copiază de fapt modele din natură
Multe dintre medicamentele prescrise de medici copiază de fapt modele din natură

Pacienții care au luat inhibitori ai enzimei de conversie (IEC) aveau cu 14% mai multe șanse de a dezvolta cancerul. Riscul crește cu cât pacienții iau mai multe medicamente. Oamenii de știință canadieni cred că medicamentele provoacă acumularea de substanțe chimice în plămâni.

Cei care le-au luat timp de cinci ani aveau cu 22% mai multă probabilitate să dezvolte cancer pulmonar, până la 31%, dacă administrarea lor era pe o perioadă de 10 ani.

Oamenii de știință cred că medicamentele provoacă acumularea de substanțe chimice numite "bradikinină" pe plămâni, care la rândul lor duc la cancer.

Cel mai frecvent inhibitor, Ramipril, a fost prescris de peste 27 de milioane de ori în Anglia, în 2017. Alte denumiri comune includ Captopril și Enalapril.

Cu toate acestea, alți experți au pus la îndoială concluziile și au subliniat că, de regulă, cancerul pulmonar ar putea fi pur și simplu cauzat de fumatul pacienților, în același timp cu administrarea medicamentelor.

Până la cinci milioane de pacienți din Regatul Unit iau inhibitori ai enzimei de conversie, de obicei dacă au tensiune arterială crescută sau după un atac de cord.

Aceștia acționează prin reducerea activității enzimei de conversie a angiotensinei sau IECA pe scurt. Prin blocarea acestei enzime, vasele de sânge se relaxează și se lărgesc, iar tensiunea arterială este redusă.

Se estimează că 103 milioane de adulți din SUA, care este aproape jumătate din populația adultă, au o tensiune arterială ridicată, potrivit statisticilor din acest an din partea American Heart Association.

Studiul a analizat 992 000 de adulți cărora le-au fost prescrise medicamente pentru tensiunea arterială în Marea Britanie, între 1995 și 2015.

Pacienții au fost tratați cu unul dintre cele două tipuri de pastile, fie inhibitori, fie blocanți ai receptorilor de angiotensină, care lucrează într-un mod diferit.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea McGill din Montreal, Quebec, Canada, care au cerut "studii suplimentare, cu urmări pe termen lung, pentru a investiga efectele acestor medicamente asupra incidenței cancerului pulmonar".

Ei au spus că, deși un risc crescut de 14% ar putea să nu pară prea mult, "efectele relativ mici ar putea să se traducă în număr mare de pacienți cu risc de cancer pulmonar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel