Ministerul Sănătății vrea să angajeze sute de medici școlari și asistente

Dana Lascu |
Data publicării:
Mersul pe jos spre și dinspre școală scade, la copii, riscul de obezitate
Mersul pe jos spre și dinspre școală scade, la copii, riscul de obezitate

Ministerul Sănătății a anunțat că are surse de finanțare pentru angajarea, până la sfârșitul anului, a 264 de medici școlari și 534 de asistente. Vor fi angajări și în cabinetele stomatologice școlare. 

Ministerul Sănătății a anunțat că vrea creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară „în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat”.

Câte posturi pun la bătaie

Până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății „va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice”.

De aceste fonduri vor beneficia autoritățile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel național, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3.262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel