Ministrul Sănătății: În acest moment sunt locuri la Terapie Intensivă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți, 6 octombrie, că încă sunt locuri la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, marți, 6 octombrie, că acum sunt locuri la Terapie Intensivă în Bucureşti, dar capacitatea de ocupare maximă ar putea fi atinsă.

"În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că tot ce înseamnă cazuri de terapie intensivă vor trebui reanalizate, ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută, pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte. (...)

Am fost să fac o evaluare a spitalelor suport şi aici am fost la Spitalul Ilfov, Spitalul Colentina, Spitalul Witting, precum şi la Spitalele 'Marius Nasta' şi 'Victor Babeş'. Evaluarea a însemnat tot ce înseamnă capacitate, tot ce înseamnă adaptarea la noua situaţie a numărului crescut de cazuri în Bucureşti şi pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale suport COVID s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi, mai ales, patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care o să avem concomitenţă - şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV- 2", a declarat ministrul, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel