Ministrul Sănătății: Nu externăm pacienții cu simptome ușoare de COVID-19

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu, că în spitale sunt îngrijite foarte multe cazuri ușoare, medii și severe, nu multe critice.

Într-un interviu exclusiv pentru digi24, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că în privința cazurilor de COVID-19 ne aflăm în "perioada de creștere".

"Suntem ca număr într-o previziune pe care am avut-o, așteptăm și depinde foarte mult de noi ce se va întâmpla în continuare după aceste sărbători pascale. Am spus la început că vom fi pe un vârf la 7-10 zile după sărbătorile de Paște, atunci vom trebuie să știm că acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt în funcție de ce facem în aceste zile. Menținem izolarea, menținem distanțarea - atunci putem avea același parcurs pe care-l avem acum până pe 20-25 aprilie, urmând ca după cele 7-10 zile după Paște să vedem o stagnare ca număr de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim de altceva", a spus ministrul Tătaru.

Acesta a mai precizat că a fost redirecționat personalul medical din diferite județe sau din clinici universitare către județele deficitare sau către spitalele care au o lipsă acută de cadre medicale.

"Suntem în acest moment într-un registru în care îngrijim destul de multe cazuri ușoare, medii și severe, dar avem și cazuri critice. Suntem într-un scenariu în care, deși au fost unele neclarități, nu externăm pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare acasă. Așteptăm să vedem evoluția în următoarele zile sau în următoarea săptămână pentru a putea vedea dacă spitalele de suport ajung la o capacitate de peste 40-50%, atunci să putem da cazuri ușoare și asimptomatice într-un spațiu de tampon (n. r. cele de carantină, care ar putea fi dotate cu personal medical) în prima fază cu personal medical", a punctat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel