Urmărește dezbaterea live

Ministrul Sănătății: Noi trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a declarat că dacă nu se respectă măsurile impuse s-ar putea ajunge și la 20.000 de cazuri.

Într-o intervenție televizată, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că nu exclude ca numărul de îmbolnăviri să ajungă și la 15.000, chiar și la 20.000 dacă nu se respectă acele precauții.

”Mențin ce am spus și acum 4 săptămâni și acum 8 săptămâni. Încă nu este timpul de de relaxare. Rămâne acel timp în momentul în care vom vedea o stagnare a numărului de cazuri de la o zi la alta și chiar chiar când vom vedea de la o zi la alta că avem un număr de cazrui noi lăsându-ne să le tratăm pe alea vechi. Atunci ne putem gândi și la o ameliorare a tot ce înseamnă restricții. Menționez: fiecare localitate, fiecare comunitate, fiecare focar va fi evaluat particular în măsura în care ne gândim să relaxăm ceva. Nu este timpul, nu vorbim încă de relaxare”, a precizat ministrul Sănătății la digi24.

Demnitarul a mai amintit că în toamnă ar putea fi un al doilea vârf de COVID-19:

”Noi trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă vreo două sezoane cu acest virus, numai că nu vom mai avea aceeași manifestare. O parte din populație se va fi imunizat, o parte va respecta în continuare niște precauții fiindcă venim după o pandemie cum nu a mai fost și cred că acea etapă sezonieră se va transforma în etapa gripală pe care o avem în acest moment, dar depinde doar de noi să putem să transformăm doar într-o simplă gripă sezonieră și să vină un moment în care să putem stabiliza un virus din care să putem face un vaccin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel