Nelu Tătaru: facem zilnic 4.500 - 4.700 de testări pentru COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Grupă sanguină
Grupă sanguină

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat în ședința de Guvern câte testări pentru COVID-19 se fac zilnic în România și câte centre de testare avem. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în ședința de Guvern că în prezent, în România, se efectuează zilnic 4.500 - 4.700 de testări pentru COVID-19, capacitatea totală fiind de 6.000 de teste/zi, în cele 57 de puncte de testare.

„În acest moment, conform Organizației Mondiale a Sănătății, se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral. Avem în acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare", a spus ministrul Nelu Tătaru.

Fiind întrebat de premierul Orban dacă toate punctele de testare sunt operaționalizate, ministrul Sănătății a precizat: „Sunt operaționalizate sau în curs de operaționalizare, din acest motiv facem în jur de 4.500 - 4.700 de testări pe zi, se lucrează pe aceste aparate. (...) Țin să menționez că nu ține doar de capacitatea aparatului, ține și de personalul care lucrează pe acest aparat și de faptul dacă lucrează de o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat și dacă are și capacitatea, ca și timp, fizic, să poată lucra".

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății să asigure o încărcătură optimă cu teste pentru COVID-19 pe fiecare centru de testare, astfel încât să nu existe centre care să nu aibă în lucru teste, și, pe de altă parte, rezultatul să fie comunicat în 24 de ore de la recoltare.

„În zilele următoare vom face o repartiție de la nivel central sau a reprezentanților zonali, prin DSP-uri, ca aceste teste care s-au recoltat să meargă către zonele de testare care au și capacitatea și să nu se mai aștepte decât cel mult 24 de ore", a răspuns Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel