Ministrul Sănătății despre recordul de cazuri COVID: creșterea va continua săptămâna viitoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat miercuri, 26 ianuarie, că va crește numărul de cazuri de COVID.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, într-o conferință de presă, că vor crește numărul de cazuri de COVID.

"Creşterea va continua, dar nu în zilele următoare. Va continua creşterea probabil săptămâna viitoare, după un nou ciclu. S-ar putea ca mâine, poimâine să avem o situaţie similară sau chiar ceva mai puţine cazuri, pentru că noi venim după 4-5 zile în care testarea a fost redusă din cauza acestei perioade de zile libere", a declarat ministrul.

Miercuri, 26 ianuarie, s-au raportat 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, fiind efectuate peste 108.000 de teste. Este un record absolut al numărului infectărilor de la începutul pandemiei în România.

"Evoluţia numărului de persoane care se internează la ATI este un trend crescător, dar ne aflăm încă departe de atingerea capacităţii sistemului de sănătate. (...) Evoluţia gradului de ocupare a spitalelor - când am început această activitate pe 16 ianuarie, aveam peste 16% din paturile alocate, din cele circa 25.000, ocupate. Am avut la 32% practic o dublare a ocupării numărului de paturi în timp de 11 zile. Dar ne aflăm departe şi de cifra care duce la închiderea automată a şcolilor de 75% ocupare la nivel naţional. În ceea ce priveşte paturile care sunt ocupate la copii: din cele circa cred că 1.400 de paturi, avem ocupate 655 de paturi. La 44,5% din paturile pentru copii. În ceea ce priveşte gradul de ocupare la terapie intensivă, a crescut mai încet decât paturile care au fost alocate pentru pacienţii infectaţi COVID, de la 25% la 37%", a mai precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel