Ministrul Sănătății: la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

DCMedical Team |
Data publicării:
Ministrul Ioana Mihăilă
Ministrul Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, crede că numărul cazurilor de infecții noi va ajunge la 1.600 pe zi, până la jumătatea lunii septembrie.

Ministurl Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că numărul românilor infectați cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 ar putea crește alarmant în următoarea perioadă. Ea a spus la Antena 3 că până în luna septembrie vom ajunge la 1600 de cazuri noi pe zi, așa cum au calculat, de altfel, și specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică. 

”Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi. Dar, la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să le reanalizeze pentru că s-ar putea ca evoluția să fie mai rapidă și numărul de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie. 

În primul rând, avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa, pe cât posibil, activitățile economice și înțelegem că, din punct de vedere medical, persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Practic, trebuie să identificăm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe certificat de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel