Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: când am putea renunța la măști

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o serie de precizări privind urmăroarea fază a relaxării măsurilor de izolare. El a spus când va fi posibil să renunțăm la măștile de protecție.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la B1TV despre relaxarea măsurilor și despre momentul în care vom putea renunța la obligativitatea purtării măștilor. „După cum vedeți, în acest moment a fost o mare serie de relaxări, chiar și cele pe care le preconizam pentru 15 iunie, cum sunt deschiderea plajelor, se întâmplă tot pe 1 iunie. Deci ce au mai rămas ca măsuri, gândiți-vă că de pe 15 iunie, încă fiind închise, sunt mall-urile, sălile de spectacole, restaurantele. În măsura în care această etapă decurge favorabil, și favorabil mă refer ca evoluție a pandemiei, număr de cazuri noi, număr de cazuri în terapie intensivă, număr de cazuri și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe, atunci putem spera și la o reluare a celorlalte activități după 15 iunie”, a declarat el.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai arătat că dacă până pe 15 iunie nu vom avea mai multe cazuri de infecții, să trecem la următoarea fază a relaxării măsurilor, însă dacă un client se infectează, restaurantele vor fi închise din nou. „În acest moment am deschis terasele. Le-am deschis cu acele măsuri de precauție și distanțare socială. Respectarea acestora, atât de personalul de servire, unitatea economică, cât și de populația care vine la aceste terase, fac ca noi să nu avem o transmitere în comunitate. Gândiți-vă că, dincolo de o masă la care vin membri familiei, poate fi o masă la care vin participanți din familii diferite. Atunci, dacă unul dintre ei are o problemă, ceilalți trei pot pleca, în comunitățile lor, cu acea problemă. Dacă se întâmplă acest lucru, încep anchetele epidemiologice. Anchetele epidemiologice ne arată care este amploarea acestui fenomen. Atunci, în funcție de această amploare, putem lua și deciziile de restricționare a accesului într-o anumită zonă, într-o anumită unitate”, a mai precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel