Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, suspect de coronavirus: i-au fost prelevate probe UPDATE

Angela Sabău / 04 apr 2020 / 13:22
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19, în această dimineață. 

UPDATE

Ministrul Sănătății a făcut o declarație în direct la România TV, referitor la posibila lui infectare cu noul coronavirus:

„Am declanșat o anchetă epidemiologică în minister, ședințele operative pe care le-am avut, le-am avut cu materiale de protecție”, a spus ministrul Nelu Tătaru în direct la România TV. Potrivit lui, în funcție de rezultatul anchetei epidemiologice, tot personalul din minister va fi testat.

Ministrul Sănătății a luat contact și cu premierul, însă el a mai arătat că acesta va fi testat doar dacă testul molecular al ministrului Sănătății va fi pozitiv.

„Așteptăm un rezultat; la fel, când m-am întâlnit cu premierul am respectat acele reguli de distanțare și avem echipamentul de protecție. Ancheta epidemiologică ne va arăta și personalul car trebuie testat. În momentul în care eu aș fi ieșit pozitiv, trebuia și pemierul testat. În condițiile în care sunt negativ, nu se testează premierul. La ședințele la care am participat s-a păstrat și distanțarea socială, iar contactul direct al premierului cu persoana infectată nu a existat”, a mai spus el.

Un test rapid a fost făcut dimineață și are rezultatul negativ, însă se aștepată și rezultatul testului molecular.

 

Știre inițială:

În această dimineață, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19.

Ministerul Sănătății confirmă că directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Acesta se afla internat în Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța. În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție.

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy