Moldovan (MS): sunt peste 190 de paturi în terapie intensivă pentru boli infecțioase

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, izoleta
Coronavirus, izoleta

Cel puțin 190 de paturi sunt disponibile în terapie intensivă, complet utilate pentru boli infecțioase. Alte 4.000 de paturi sunt echipate cu tot ce trebuie, arată un ofical al MS.

Secretarul de stat Horaţiu Moldovan din Ministerul Sănătăţii a declarat că în România există peste 190 de paturi de terapie intensivă complet utilate pentru boli infecţioase şi alte 4.000 de paturi de terapie echipate cu tot ceea ce este necesar.

„În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există 190 şi ceva de paturi de terapie intensivă complet utilate numai pentru boli infecţioase şi există 4.000 de paturi de terapie intensivă echipate cu tot ce trebuie, inclus ventilatoare, care sunt în funcţie deja şi care pot fi utilizate în situaţie de nevoie. În afară de ce urmează să fie achiziţionat", a spus duminică Moldovan într-o conferinţă de presă, notează agerpres.ro. El a precizat că nu se cunoaşte încă dacă noul tip de coronavirus generează imunitate proprie, acest lucru urmând a fi evaluat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel