Monitorizarea funcțiilor vitale, copii: aparat donat Spitalului Județean din Alba Iulia

Adisa Codruț / 05 aug 2019 / 20:43
Aparatură medicală
Aparatură medicală

Un aparat medical pentru monitorizarea funcțiilor vitale a ajuns la Secia pediatrie a Spitalului Județean din Alba Iulia. Aparatul este primul care dă alarma în cazul unor modificări în starea unui copilul bolnav.

Un aparat medical în valoare de aproape 6.000 de euro a fost donat Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia. Aparatul va monitoriza funcţiile vitale și a fost donat de către Camera Executorilor Judecătoreşti şi Asociaţia S.A.H. 2013, potrivit unui comunicat citat de agerpres.ro.

"Prin donaţia făcută, Camera Executorilor Judecătoreşti, de pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, împreună cu Asociaţia S.A.H. 2013, au contribuit la dotarea secţiei, şi, implicit, la salvarea şi îngrijirea la nivel înalt a micilor pacienţi cu afecţiuni care necesită monitorizare continuă", se menţionează în comunicat.

Aceste dispozitive medicale măsoară funcţiile de bază ale corpului uman şi sunt primele care dau alarma în cazul detectării unei modificări în starea unui copil bolnav.

"Echipamentul medical, ce constă într-un monitor ale funcţiilor vitale ecran 12, Tip B125, în valoare de 26.742 lei cu TVA, şi o masă pentru aparate, în sumă de 634 lei, a fost primit cu recunoştinţă de către întreaga echipă medicală a secţiei de Pediatrie", arată Biroul de presă al SJU Alba Iulia. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy