Medicament utilizat în astmul bronșic, util în retinopatia diabetică. Studii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Un medicament utilizat în astmul bronșic are efecte neașteptate în retinopatie, o afecțiune asociată diabetului. Medicamentul se pare că întârzie afecțiunea considerabil.

Într-un studiu publicat în revista Diabetes, medicii-cercetători de la University Hospitals Rainbow Babies and Children's Hospital and Case Western Reserve University School of Medicine au descoperit că medicamentele pentru astmul bronșic (cu denumirea Singulair) pot inhiba modificările precoce ale retinopatiei diabetice, boala oculară care se dezvoltă din cauza diabetului, într-un model de șoarece de diabet de tip 1.

„Am constatat că montelukastul (Singulair) a fost capabil să perturbe semnalarea moleculelor inflamatorii numite leukotriene. Această perturbare a redus, în mod semnificativ, vasele mici de sânge și leziunile nervoase pe care le vedem în stadiile incipiente ale retinopatiei diabetice”, a precizat Rose Gubitosi-Klug, șef de endocrinologie pediatrică la UH Rainbow și William T. Dahms, profesor de Pediatrie la CWRU Școala de Medicină.

Afecțiunea poate fi tratată mult mai devreme

Descoperirea este importantă, întrucât majoritatea terapiilor vizează stadiile tardive ale bolii oculare în diabet zaharat, iar aceste descoperiri oferă o abordare foarte necesară pentru a trata boala mult mai devreme.

Redirecționarea unui medicament deja aprobat de FDA pentru a fi utilizat la copii și adolescenținecsită  o etapă pentru traducerea rapidă a acestor descoperiri de la modele de animale pe subiecți umani, a mai spus dr. Gubitosi-Klug.

"Echivalentul dozei zilnice utilizate în studiul actual este similar cu doza administrată o dată pe zi, utilizată în tratamentul astmului bronșic. În mod sigur, în modelul nostru de diabet, ca și în studiile privind astmul, această doză permite suprimarea eficientă a inflamației cronice, prevenind îmbolnăvrea, dar evită inhibarea completă a inflamației, care ar putea compromite imunitatea înnăscută."

Mai mult decât atât, montelukast a fost eficient în ambele abordări de prevenire și de intervenție întârziată, ceea ce implică relevanță pentru pacienții cu diabet nou diagnosticați, precum și pentru persoanele care trăiesc cu diabet zaharat de mai mult timp, a mai spus ea. Astfel, există o promisiune ca un tratament sigur, care stabilizează în mod eficient căile respiratorii în astmul bronșic, de asemenea, poate păstra vasele de sânge mici și celulele nervoase în diabetul zaharat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel