Hipoglicemie severă: primul tratament fără injecție, aprobat în SUA

Florina Pop |
Data publicării:
Aparat de verificare a glicemiei
Aparat de verificare a glicemiei

Primul tratament pentru hipoglicemia severă care poate fi administrat fără injecție a fost aprobat în SUA, de Administrația Alimentelor și Medicamentelor.

Hipoglicemie severă. Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a aprobat primul tratament cu glucagon neinjectabil pentru hipoglicemia severă: pulberea nazală Baqsimi.

Hipoglicemia severă: ce este

Hipoglicemia severă apare în cazurile când nivelul zahărului din sânge scade atât de mult încât duce la confuzie sau inconștiență. Această afecțiune e întâlnită la oamenii cu diabet zaharat care iau tratament cu insulină.

"Există multe produse pe piață pentru cei care au nevoie de insulină, dar până acum persoanele care sufereau de un episod hipoglicemic sever trebuiau tratate cu o injecție cu glucagon. (...) Acest nou mod de a administra glucagon poate simplifica procesul, care poate fi critic în timpul unui episod", afirmă medicul Janet Woodcock, directorul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor din FDA, potrivit unui comunicat al instituției amintite.

Hipoglicemia severă: cum se administrează noul tratament

Pulberea nazală aprobată în State vine în forma unui dozator nazal. Aceasta are efectul opus insulinei și crește nivelul de zahăr din sânge în organism. Două studii au testat eficacitatea acestei pulberi pe adulți și copii peste 4 ani. Rezultatele au fost similare la toate grupele: noul medicament a crescut în mod adecvat nivelurile de zahăr din sânge.

Ca și contraindicații, FDA a stabilit ca pulberea să nu fie luată de pacienții cu feocromocitom - o tumoare rară de țesut adrenal - , de cei cu insuliom - o tumoare a pancreasului - , de pacienții cu o hipersensibilitate cunoscută la glucagon sau la componentele inactive prezente în pulbere deoarece pot apărea reacții alergice. FDA mai atrage atenția folosirii acestui medicament de către cei au insuficiență suprarenală, hipoglicemie cronică.

Reacțiile adverse mai des întâlnite asociate cu noul medicament aprobat sunt: greața, vărsăturile, durerea de cap, iritarea tractului respirator superior, ochii apoși, roșeața ochilor și mâncărimea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel