Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a cere întotdeauna cuburi de gheață rotunde

Regina elisabeta   FOTO Facebook
Regina elisabeta FOTO Facebook

Regina Elisabeta a II-a are anumite hobby-uri și standarde atunci când vine vorba de gastronomie. Știai că monarhul nu suportă cuburile de gheață pătrate? 

Una dintre cererile sale este izbitoare și a fost făcută cunoscută de The Independent, care reflectă ceea ce este spus în cartea lui Karen Dolby, intitulată Ghidul vieții reginei Elisabeta a II-a. În ea, se spune că Regina are o serie de reguli la masă, inclusiv că nimeni nu servește decât un anume tip de gheață în băutură.

Regina Angliei urăște cuburile de gheață tradiționale, explică Karen Dolby, și le preferă întotdeauna pe cele rotunde, pentru că nu se agită atât de mult în pahar. Această cerință se extinde la toate băuturile, pentru ea și restul oaspeților.

Scriitorul Brian Hoey, biograful neoficial al reginei, a scris și el despre acest lucru, menționând că este unul dintre marile hobby-uri ale Elisabetei a II-a. Ura sa față de sunetul produs de cuburile de gheață este atât de mare, încât prințul Philip a creat mai demult o mașină de gheață care produce cuburi mici, foarte îndrăgite de Regină, deoarece erau mult mai puțin zgomotoase.

Alte ingrediente pe care Regina Elisabeta a II-a NU le suportă

 

1. Ceapă şi usturoi 

Deşi sunt ingrediente de bază pentru multe mâncăruri gustoase, acestea au fost interzise complet de la masa regală, pentru că regina nu le-ar suporta, scrie essexlive.news. În plus, se pare că ar fi considerat un gest lipsit de eleganţă dacă un membru al Familiei Regale ar avea o respiraţie urât mirositoare la întâlnirea cu alţi oameni. 

Acest lucru a fost confirmat şi de Camilla Parker Bowles, când a apărut la MasterChef Australia acum câţiva ani. "Îmi pare rău să o spun, dar nu mâncăm usturoi. Este clar asta!", a spus Camilla când a fost întrebată ce nu mănâncă Familia Regală. 

2. Scoici

De fiecare dată când vizitează ţări străine, membrii Familiei Regale evită să mănânce scoici, pentru că reprezintă un risc ridicat de infecţii şi boli. De asemenea, se feresc de creveţi, crabi, homari şi alte crustacee. Bacteriile din acestea pot duce la toxiinfecţii alimentare, mai ales atunci când sunt mâncate crude sau gătite nepotrivit, iar Familia Regală nu vrea să se expună la astfel de riscuri. 

3. Carnea în sânge 

Una dintre mâncărurile preferate ale Reginei este friptura, dar aceasta trebuie să fie bine gătită. Darren McGrady, fostul bucătar al Reginei, a spus că la masa de Paşti, când se găteşte miel, Regina preferă carnea de pe exterior, pentru că e mai bine făcută.

Citește și Dieta pe care Regina Marii Britanii o urmează de o viață

La fel ca în cazul crustaceelor, carnea în sânge este interzisă membrilor Familiei Regale în călătoriile lor din cauza riscurilor pe care le implică, inclusiv toxiinfecţia alimentară. Membrii Familiei Regale nu pot fi văzuţi bolnavi în public. 

4. Foie Gras

Una dintre cele mai controversate mâncăruri, pate-ul extrem de scump este produs prin hrănirea forţată a animalelor. Producţia este interzisă în Marea Britanie, iar activiştii cer interzicerea vânzării acestui produs în ţară. Astfel, nu e surprinzător că prinţul Charles, un mare apărător al mediului, l-a interzis din meniul regal în 2008.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel