MS: câți bani s-au alocat pentru terapie intensivă, sisteme PCR sau ventilatoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Bani
Bani

Guvernul României a alocat MS bani pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament și îngrjire a pacienților critici. De asemenea, s-au alocat bani pentru aparatură medicală și sistem de detecție Real Time PCR, sistem automat de pregătire a probelor, ventilatoare de înaltă performanță etc.

Guvernul României a alocat Ministerului Sănătății fonduri în valoare de 350 milioane lei pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici.

„Din această sumă, peste 209 milioane de lei am direcționat către secțiile de terapie intensivă din 132 de unități sanitare pentru achiziția medicamentelor, reactivilor, a materialelor sanitare, consumabilelor, kiturilor pentru monitorizare, soluții perfuzabile, antibiotice necesare îngrijirii pacienților critici”, a mențonat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru în cadrul conferinței de presă.

De asemenea, a mai spus el, în calitate de ministru al Sănătății a „semnat filele de buget în valoare de peste 19 milioane de euro pentru 13 institute și spitale județene în vederea achiziției de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență (sistem de detecție Real Time PCR, sistem automat de pregătire a probelor, ventilatoare de înaltă performanță etc). Alte 39 milioane de euro vor urma să fie repartizate în zilele următoare.”

Ministrul Sănătății a mai arătat că sunt în pregătire investiții și  în spitalele suport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel