MS: câți bani s-au alocat pentru terapie intensivă, sisteme PCR sau ventilatoare

Angela Sabău / 03 apr 2020 / 14:41
Bani
Bani

Guvernul României a alocat MS bani pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament și îngrjire a pacienților critici. De asemenea, s-au alocat bani pentru aparatură medicală și sistem de detecție Real Time PCR, sistem automat de pregătire a probelor, ventilatoare de înaltă performanță etc.

Guvernul României a alocat Ministerului Sănătății fonduri în valoare de 350 milioane lei pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici.

„Din această sumă, peste 209 milioane de lei am direcționat către secțiile de terapie intensivă din 132 de unități sanitare pentru achiziția medicamentelor, reactivilor, a materialelor sanitare, consumabilelor, kiturilor pentru monitorizare, soluții perfuzabile, antibiotice necesare îngrijirii pacienților critici”, a mențonat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru în cadrul conferinței de presă.

De asemenea, a mai spus el, în calitate de ministru al Sănătății a „semnat filele de buget în valoare de peste 19 milioane de euro pentru 13 institute și spitale județene în vederea achiziției de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență (sistem de detecție Real Time PCR, sistem automat de pregătire a probelor, ventilatoare de înaltă performanță etc). Alte 39 milioane de euro vor urma să fie repartizate în zilele următoare.”

Ministrul Sănătății a mai arătat că sunt în pregătire investiții și  în spitalele suport.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy