Nelu Tătaru, declarația zilei: România, într-o altă etapă a pandemiei de COVID-19. Ce se va întâmpla cu restaurantele

nelu_tataru_antena_3_13345400 Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, la Constanța, că România se află pe o altă direcție în evoluția pandemiei de COVID-19 și că trebuie făcute eforturi de respectare a...

„Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinți de fierăstrău. Vedeți - 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, conform Agerpres. 

El a atras atenția asupra faptului că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.

„Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsați în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli', a mai spus ministrul.

Întrebat cum vor funcționa restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătății a reiterat faptul că spațiile interioare cu mese ale unităților de alimentație publică pot fi deschise doar dacă timp de două săptămâni se va înregistra o scădere considerabilă a numărul cazurilor.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puțin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta” - a spus Nelu Tătaru.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250