Nelu Tătaru, despre revenirea la normal: După 15 iunie să ne gândim la un al treilea pachet de relaxare

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit marți despre revenirea României la normal, după restricțiile din pandemia de coronavirus. 

Ministru Sănătății spune dacă vom continua să avem o  scădere a cazurilor de infectare, după 15 iunie ne putem gândim la următoarele măsuri de relaxare. 

"Sper ca și după relaxările de la 1 iunie să avem același parcurs, pentru ca, după 15 iunie să ne gândim la un al treilea pachet de relaxare."

 

Revenirea  la normal este preconizată la finalul verii, însă, o parte din obiceiurile din starea generală generată de pandemie vor fi păstrate.


"Viața perfect cum era înainte, doar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat."

În ceea ce privește redeschiderea mall-urilor, Tătaru a precizat că totul depinde de evoluția epidemiologică. 

„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competiţiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp doi. În acest moment avem concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanţare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluţiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puţin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a explicat Nelu Tătaru la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel