Nelu Tătaru despre scenariul 4: „restricțiile sunt și mai mari”

Angela Sabău / 30 Martie 2020 / 10:34
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dat mai multe detalii despre ce urmează să se întâmple în momentul în care vom intra în scenariul 4 în pandemia de coronavirus.

Nelu Tătaru a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate România TV că România se pregăteşte să intre în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus, după depăşirea numărului de 2.000 de persoane infectate cu COVID-19. Acest nivel al numărului de pacienți presupune măsuri speciale de îngrijire.

„Scenariul 4, după 2000 de pacienți, avem pacienții cu simptomatologie ușoară sau asimptomatici vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie sau a voluntarilor - studenți, elevi la școlile sanitare sau rezidenți ani mici. Bineînțeles că, odată trecuți la domiciliu, restricțiile sunt și mai mari. Ei sunt pacienți confirmați, chiar dacă asimptomatici, sunt confirmați, atunci restricțiile trebuie să fie totale. Vor semna și un document pe proprie răspundere sub incidența Codului Penal", a declarat Nelu Tătaru, pentru România TV. 

Detalii despre cum vor primi hrana și alimentele, dar su supravegherea medicală, puteț găsi pe DC News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy