Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val al pandemiei

Adisa Codruț / 02 mai 2020 / 17:19
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Un al doilea val al pandemiei ar putea apărea în lunile octombrie-decembrie, după cum a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă că în lunile octombrie-decembrie să fie un al doilea val al pandemiei de coronavirus. Declaraâia a fost făcută azi, la Iași, notează agerpres.ro. „Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a subliniat că suntem încă pe panta ascendentă a curbei şi că, deocamdată, nu ne putem gândi la relaxare.

Întrebat despre românii care ar putea veni în ţară după data de 15 mai, ministrul Sănătăţii a răspuns că aceştia vor intra, ca şi până acum, în carantină.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde a vizitat Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Elena Doamna", Maternitatea "Cuza Vodă", Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase. Anterior vizitei de la Iaşi, ministrul a efectuat o vizită şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy