Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val al pandemiei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Un al doilea val al pandemiei ar putea apărea în lunile octombrie-decembrie, după cum a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă că în lunile octombrie-decembrie să fie un al doilea val al pandemiei de coronavirus. Declaraâia a fost făcută azi, la Iași, notează agerpres.ro. „Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a subliniat că suntem încă pe panta ascendentă a curbei şi că, deocamdată, nu ne putem gândi la relaxare.

Întrebat despre românii care ar putea veni în ţară după data de 15 mai, ministrul Sănătăţii a răspuns că aceştia vor intra, ca şi până acum, în carantină.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde a vizitat Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Elena Doamna", Maternitatea "Cuza Vodă", Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase. Anterior vizitei de la Iaşi, ministrul a efectuat o vizită şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel