Nelu Tătaru: Putem gestiona deschiderea anului școlar. Sunt reguli care trebuie păstrate.

Adisa Codruț / 04 sep 2020 / 21:31

Nelu Tătaru spune că libertatea alegerii unui scenariu optim de redeschidere a unei instituții de învățământ revine autorităților locale.

Ministrul Sănătății a precizat că pe 7 septembrie va avea loc ultima evaluare epidemiologică înainte de redeschiderea școlilor.

 

„S-a decis ca ultima evaluare epidemiologică să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autoritățiile locale iar consiliul de administrație de pe 7 pana pe 10 să decidă scenariul care poate fi aplicat pentru acea unitate școlară. Am lăsat libertatea autorităților locale, DSP-urilor locale,  inspectoratelor școlare județene și consililor de administrație al unităților școlare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicat pe fiecare unitate școlară în pare. Sperăm ca măsurile de siguranță să ducă la o începere și o defășurare a anului școlar în niște condiții cumva normale. 

Orice măsură de relaxare a dus la o creștere pe care ne-am asumat-o, cu condiția respectării normelor. Noi putem gestiona redeschiderea școlilor dar în condițiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. Evaluările de până acum arată că menținem un platou de 3 săptămâni, în condițiile în care respectăm regulile”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy