Urmărește dezbaterea live

Nelu Tătaru: Putem gestiona deschiderea anului școlar. Sunt reguli care trebuie păstrate.

Adisa Codruț |
Data publicării:

Nelu Tătaru spune că libertatea alegerii unui scenariu optim de redeschidere a unei instituții de învățământ revine autorităților locale.

Ministrul Sănătății a precizat că pe 7 septembrie va avea loc ultima evaluare epidemiologică înainte de redeschiderea școlilor.

 

„S-a decis ca ultima evaluare epidemiologică să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autoritățiile locale iar consiliul de administrație de pe 7 pana pe 10 să decidă scenariul care poate fi aplicat pentru acea unitate școlară. Am lăsat libertatea autorităților locale, DSP-urilor locale,  inspectoratelor școlare județene și consililor de administrație al unităților școlare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicat pe fiecare unitate școlară în pare. Sperăm ca măsurile de siguranță să ducă la o începere și o defășurare a anului școlar în niște condiții cumva normale. 

Orice măsură de relaxare a dus la o creștere pe care ne-am asumat-o, cu condiția respectării normelor. Noi putem gestiona redeschiderea școlilor dar în condițiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. Evaluările de până acum arată că menținem un platou de 3 săptămâni, în condițiile în care respectăm regulile”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel