Nelu Tătaru: Putem gestiona deschiderea anului școlar. Sunt reguli care trebuie păstrate.

Adisa Codruț / 04 sep 2020 / 21:31

Nelu Tătaru spune că libertatea alegerii unui scenariu optim de redeschidere a unei instituții de învățământ revine autorităților locale.

Ministrul Sănătății a precizat că pe 7 septembrie va avea loc ultima evaluare epidemiologică înainte de redeschiderea școlilor.

 

„S-a decis ca ultima evaluare epidemiologică să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autoritățiile locale iar consiliul de administrație de pe 7 pana pe 10 să decidă scenariul care poate fi aplicat pentru acea unitate școlară. Am lăsat libertatea autorităților locale, DSP-urilor locale,  inspectoratelor școlare județene și consililor de administrație al unităților școlare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicat pe fiecare unitate școlară în pare. Sperăm ca măsurile de siguranță să ducă la o începere și o defășurare a anului școlar în niște condiții cumva normale. 

Orice măsură de relaxare a dus la o creștere pe care ne-am asumat-o, cu condiția respectării normelor. Noi putem gestiona redeschiderea școlilor dar în condițiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. Evaluările de până acum arată că menținem un platou de 3 săptămâni, în condițiile în care respectăm regulile”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy