Nelu Tătaru, scandalul Euthyrox: Am deschis anchete și am cerut ANMDM să verifice distribuitorii

Dana Lascu |
Data publicării:

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a explicat, la ieșirea de la Parlament, că a discutat cu firma producătoare a medicamentului Euthyrox și că aceasta chiar a mărit cantitatea pe care o aduce pe piața din România, dar că nu înțelege de ce ea nu ajunge la pacienți. El a arătat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă ce se întâmplă.

„La nivel declarativ, firma care produce Euthyrox aduce același stoc în fiecare lună, ca și înainte de epidemie. Am deschis anchete să vedem de ce stocul se epuizează atât de repede și nu ajunge la persoanele care au nevoie. De o lună de zile de când sunt ministru, am avut ca temă principală Euthyroxul (...) Am deschis anumite controale la nivelul distribuitorilor și a farmaciilor pentru a vedea de ce stocul se epuizează atât de repede, deși nu ajunge la persoanele care au nevoie de el", a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că în aprilie s-a mărit cu 20% producția, la fel se va întâmpla și în mai, și că „am solicitat ANMDm evaluarea a tot ce înseamnă distribuitori”. Ministrul a spus că va apela la importul paralel sau la autorizații pe nevoie speciale dacă noul stoc nu va fi suficient pentru pacienții din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel