Niciun pacient cu coronavirus în România: capacitatea de primire a pacienților, extinsă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Niciun pacient infectat cu coronavirus nu există în România. Declarația aparține ministrului Sănătății, Victor Costache. El a arătat că a fost extinsă capacitatea de a primi eventuale cazuri. 

Ministrul demis al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi că în România nu este niciun pacient care să fie infectat cu coronavirusul COVID 19 şi că la nivel naţional capacitatea de diagnosticare a fost extinsă, în afară de Bucureşti, şi la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj şi Timişoara.

"În România nu avem niciun pacient cu coronavirus, vorbesc despre această tulpină 2019. De la sfârşitul lui decembrie, Guvernul - Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne colaborează foarte bine şi cu celelalte ministere pentru a preîntâmpina apariţia acestei infecţii pe teritoriul României şi, de asemenea, pentru a pregăti capacitatea de reacţie la nivel naţional în eventualitatea apariţiei primelor cazuri pe teritoriul României", a spus ministrul Sănătăţii, citat de agerpres.ro.

Victor Costache a arătat că pe lângă extinderea capacităţii de diagnostic la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara, în urma colaborării cu omologii din alte state europene au fost implementate şi alte măsuri de prevenţie: „Dacă la început s-a practicat izolarea voluntară la domiciliu a celor care veneau din zona de risc, acum cei care vin din zona de maxim risc sunt în carantină în imobile bine identificate, sunt urmăriţi şi li se face testarea după un protocol strict.”

El a adăugat că a fost demarată şi o procedură de achiziţie rapidă pentru echipamente de protecţie şi substanţe biocide pentru crearea unui stoc de rezervă la nivel naţional, în cazul apariţiei unei epidemii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel