Nicotina: mituri și adevăruri despre fumat

Adisa Codruț / 16 iul 2021 / 11:15
Fumatul dăunează sănătății
Fumatul dăunează sănătății

Cea mai dăunătoare substanță din țigară este nicotina, care dă dependență și poate cauza bolile asociate fumatului, dar nu este asociată cu cancerul. Iată o serie de mituri legate de fumat.

Mai multe mituri sunt vehiculate în legătură cu fumatul, care este adociat cu unele forme de cancer. Este cunoscut faptul că fumatul produce substanțe nocive, printre care nicotina, dar aceasta nu are legătură cu substanțele cancerigene. Ele provin din arderea tutunului. Fumătorul fumează pentru nicotină, dar ceea ce este cel mai toxic este fumul de țigară care conține toate aceste substanțe nocive, potrivit realitata.net.

Prin urmare, este adevărat că nicotina provoacă dependență și că nu este lipsită de riscuri, dar nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului.

Nicotină fără ardere, mai puțin nocivă

Pe scurt, nu nicotina este atât de vinovată, pe cât este procesul prin care este extrasă din tutun în timpul fumatului, și anume prin ardere.

Spre exemplu, produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă generează niveluri semnificativ mai reduse ale substanțelor nocive în comparație cu fumul de țigară. Ele pot reprezenta o soluție de reducere a riscurilor pentru fumătorii care nu renunță la fumat. Totuși, cea mai bună soluție pentru aceștia rămâne renunțarea completă la fumat, mai arată sursa citată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy