Noi doze de la vaccinul Johnson&Johnson au sosit în țară

Florina Pop / 28 apr 2021 / 12:04
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Circa 48.000 de doze din vaccinul Johnson&Johnson au ajuns miercuri, 28 aprilie, în România.

O nouă tranșă de vaccinuri împotriva infecției COVID au sosit miercuri, 28 aprilie, în țară. Este vorba de circa 48.000 de doze produse ce compania farmaceutică Johnson&Johnson. Acesta vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale. Potrivit unui comunicat, Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Prima tranșă de doze Janssen a ajuns în țară pe 14 aprilie. Acest vaccin va fi utilizat pentru imunizare de către cadrele medicale din centrele/echipele mobile de vaccinare și medicii de familie din 4 mai.

Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze; Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze, se arată în comunicatul citat. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy