Vaccin Johnson & Johnson. Ministerul Sănătății: studiul s-a derulat și în Africa de Sud, și Brazilia, unde tulpinile circulau deja

DCMedical Team / 26 Martie 2021 / 22:57
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

Ministerul Sănătății anunță că vaccinarea cu serul Johnson&Johnson va debuta la jumătatea lunii aprilie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății explică, într-o postare pe rețelele sociale, câte doze de vaccin Johnson & Johnson sunt necesare pentru imunizare oferind date din studii.

”Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză. Datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru. Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel:Din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19

Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19. Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice.În ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită:La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate). Este important de menționat și că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.

O singură doză de vaccin constituie un avantaj atât logistic, cât și din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze și un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin. În România ne așteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie”, se arată pe Facebook-ul Ministerului Sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy