Noi simptome ale COVID-19: limba este afectată

Angela Sabău / 27 ian 2021 / 08:49
Simptome
Simptome

Un profesor din Marea Britanie a descoperit noi complicații orale la pacienții cu Covid-19. Simptomele includ afecțiuni ale limbii.

Noi simptome ale bolii COVID-19 au fost descoperite în Marea Britanie. Simptomele includ pete groase pe toată ulcerația limbii și a gurii

Un epidemiolog de frunte de la King’s College, Londra, a susținut că există o creștere a cazurilor în care pacienții cu Covid-19 suferă de un simptom rar al ulcerului oral.

Cu toate acestea, acest simptom nu a fost listat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) ca unul dintre simptomele Covid-19.

Tim Spector, profesor la King's College, a scris pe Twitter: „Una din cinci persoane cu Covid prezintă încă simptome mai puțin frecvente, care nu apar pe lista oficială PHE (Public Health England) - cum ar fi erupțiile cutanate”.

El a adăugat: „Văd un număr tot mai mare de limbi Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți un simptom ciudat sau chiar doar o durere de cap și oboseală rămâneți acasă!”, potrivit The Business Line.

Tim Spector nu este primul epidemiolog care raportează ulcerul oral. În iunie anul trecut, o echipă de cercetători din Marea Britanie a efectuat un studiu care a raportat despre ulcerații orale și vezicule la pacienții cu Covid-19. Studiul a fost publicat în revista Nature.

Un alt articol publicat în New York Times a raportat că pot exista complicații orale la persoanele pozitive Covid-19. Aceasta include căderea dinților, sensibilitatea la nivelul gingiilor, crăparea dinților și chiar colorarea în gri a dinților.

Spector a observat simptome cum ar fi dezvoltarea unor pete groase pe toată limba și a numit-o „limbă Covid”.

Cu toate acestea, afecțiunea nu este legată de severitate și poate fi vindecată într-o săptămână.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy