Noi tranșe de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Câte vin și când. Două CONTRACTE

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat când vor veni noi tranșe de vaccinuri Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Acesta a mai vorbit și despre încheierea de două contracte pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID.

Noi tranșe de vaccinuri împotriva COVID vor ajunge în România luna aceasta și cea viitoare.

”Pentru Pfizer se așteaptă următoarea tranșă pe 15 februarie. În februarie așteptăm restul de până la 720.000 de doze, iar în martie, încă peste 1.100.000 de doze suplimentar. 

Pentru Moderna, în februarie avem 167.000 de doze care includ acea reducere de 20% care va fi recuperată până la finalul lunii martie. În martie primim un suplimentar de 226.000 de doze, probabil în două tranșe.

Iar cu privire la dozele de la AstraZeneca, pe 12 februarie așteptăm a doua tranșă de aproximativ 92.000 de doze, iar până la finalul lunii, suplimentar, până la 740.000 de doze, iar până la mijlocul lunii martie alte 370.000 de doze.

În paralele, negocierile continuă la nivel european și probabil vor urma și alte două contracte care vor fi smenate cu două companii Novavax și Valneva”, a declarat Andrei Baciu, într-o conferință de presă marți, 9 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel