Nou-născut, mort de coronavirus: bebelușul avea 29 de zile

Angela Sabău |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Un nou-născut de 29 de zile a murit din cauza coronavirusului. Bebelușul este una dintre cele mai tinere victime din lume.

Un nou-născut a murit tragic din cauza sepsisului, după ce a avut dificultăți de respirație. Maria Rosario Vergeire, oficial din Sănătate a declarat pentru thesun.co.uk: „Cea mai tânără victimă a infecției cu Covid-19 este un bebeluș de 29 de zile din Batangas. El a murit din cauza sepsisului cu debut tardiv cauzat de o infecție respiratorie severă.”

Sepsisul, cunoscut și sub denumirea de intoxicații sanguine, poate pune viața în pericol și se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la o infecție și dăunează organelor din organism.

Pe 6 aprilie, un bebeluș de o zi a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei din lume, decedând după ce mama fetiței a contractat virusul și a intrat în travaliu prematur.

Fata s-a născut într-un spital din Louisiana, Statele Unite, după ce mama sa a fost internată la spital cu simptome de coronavirus.

Copilul nu a dat rezultate pozitive pentru virus, dar moartea sa a fost tratată ca fiind cauzată decoronavirus, datorită „naturii pozitive a mamei”, potrivit dr. William Clark.

El a spus: „Din păcate, a intrat în travaliu prematur și, în cele din urmă, a născut prematur copilul și, din cauza prematurității extreme, copilul nu a supraviețuit.”

El a adăugat: „Vorbind cu epidemiologul de stat, suntem cu toții de acord că aceasta ar fi o moarte Covid-19 din cauza naturii pozitive a mamei.”

Înainte de moartea bebelușului, cea mai tânără victimă din Filipine era o fetiță de 7 ani care a murit din cauza unei pierderi severe de lichide cunoscută sub numele de șoc hipovolemic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel