Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Simptome
Simptome

Un nou simptom care apare tot mai des la pacienții cu COVID-19 a fost descoperit de către cercetători. Ei au identificat simptomul la o parte considerabilă dintre participanții la studiu.

Cercetătorii au descoperit încă un simptom al infecţiei cu coronavirus. Ei au observat că o mare parte dintre bolnavii de COVID-19 prezintă manifestări cutanate, lucru nemaiîntâlnită până acum în cazul acestei boli. 
Oamenii de ştiinţă din Spania au realizat un studiu pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus şi au observat noi manifestări ale bolii COVID-19, potrivit thesun.co.uk.

Cercetătorii au examinat pacienții la un spital de campanie temporar care a fost înființat în vârful pandemiei din Madrid, Spania. Ei au analizat 666 de pacienți cu coronavirus cu pneumonie ușoară până la moderată. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 și 58% dintre ei au fost femei. Experții au dezvăluit că 46% dintre pacienți prezentau o formă de manifestare mucocutanată (sindromul imunodeficienței), mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Ei au descoperit, de asemenea, că 26 la sută dintre pacienți au avut o erupție cutanată în gură și cea mai frecventă a fost papilita linguală tranzitorie, mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Experții spun că erupțiile cutanate au fost "relativ neobișnuite". Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel