Mavacamten, tratament aprobat de FDA. Boala de inimă pe care o va trata

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
o boala a inimii - FOTO: Pexels@Karolina Grabowska
o boala a inimii - FOTO: Pexels@Karolina Grabowska

O boală a inimii va fi tratată cu un medicament specific, aprobat de FDA.

O boală a inimii, cardiomiopatia hipertrofică obstructivă simptomatică, are un tratament specific. FDA a aprobat mavacamten.

Mavacamten acționează la nivelul sarcomerului pentru a bloca formarea punților actina-miozină, ceea ce reduce forța contracției miocardice și ameliorează funcția diastolică.

"Acesta este un medicament de primă clasă special pentru pacienții care trăiesc cu HCM obstructivă simptomatică.

Cu această aprobare FDA, cardiologii americani au acum o nouă opțiune farmacologică pentru pacienții eligibili care vizează fiziopatologia care stă la baza bolii", a declarat Milind Desai, MD, MBA, director al Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică și director de operații clinice în institutul cardiac și toracic al clinicii Cleveland Clinic, potrivit Healio.

Tratamentul cu mavacamten a îmbunătățit semnificativ toate punctele finale secundare, în comparație cu placebo. 

Vezi și: Îmbătrânirea pielii, accelerată și de alimente. Ce să nu mănânci

Ce este cardiomiopatia hipertrofică obstructivă

Cardiomiopatia hipertrofică este cea mai frecventă boală genetică de inimă, cu estimări ale prevalenței de la una din 200 la una din 500 de persoane. Cu toate acestea, prevalența reală este prost înțeleasă din cauza subdiagnosticării probabile.

Cardiomiopatia hipertrofică obstructiva este caracterizată printr-o hipertrofie asimetrică a ventriculului stâng ce generează o incapacitate de contractilitate a inimii.

Atriile sunt de obicei dilatate şi deseori hipertrofiate din cauza rezistenţei ridicate la umplerea ventriculelor şi efectul regurgitării valvelor atrio-ventriculare.

”Modificările inimii afectate sunt multiple: o disfuncţie a mecanismului de relaxare și umplere a cavitaţiilor inimii, o modificare dinamică a fluxului de sânge din ventricului stâng, comprimarea arterele coronare intramiocardice care asociată cu o cerere excesivă de oxigen din cauza hipertrofiei poate duce frecvent la ischemie miocardică și fibroză.

Astfel, se creează un mediu aritmogen care expune pacientul la aritmii de diferite tipuri, unele cu risc de moarte subita”, explică Dr. Emilian Dumitru, medic specialist cardiologie.

Vezi și: Artrita reumatoidă, boala care poate afecta și ochii. Medic: Artrita reumatoidă severă poate provoca în continuare dizabilități fizice

Simptomele cardiomiopatiei hipetrofice obstructive

Persoanele care suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă pot simți o stare o oboseală accentuată, dispnee sau lipsă de aer. Totodată, alte simptome sunt palpitaţii, angina pectorală, sincopa (pierderea stării de conştientă), ameţeală, dificultatea de a face eforturi. 

Cum se măsoară ritmul cardiac

Ritmul cardiac este numărul de bătăi pe unitate de timp. Ritmul cardiac se măsoară în condiții fiziologice bine determinate și se exprimă în bătăi pe minut. Atunci când suntem în repaos, ritmul cardiac scade, iar la activitate intensă, ritmul cardiac este mai accelerat. Institutul Clinic Fundeni arată care este ritmul cardiac normal.

”La adulți, ritmul cardiac normal variază între 60 și 100 de bătăi pe minut, la vârstnici poate fi chiar și sub 70, iar la bebeluși poate atinge și 170 de bătăi pe minut.

Îți poți măsura ritmul cardiac cu un tensiometru sau numărând bătăile inimii într-un interval de 60 de secunde.

Poți simți bătăile dacă îți ții degetul pe partea inferioară a încheieturii mâinii”, arată Institutul Clinic Fundeni.

Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel