O echipă de chirurgi a continuat operația pe cord deschis, deși spitalul era cuprins de flăcări / VIDEO

Chirurgii dintr-un spital din Rusia au dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, în ciuda faptului că spitalul fusese cuprins de un incendiu masiv.

Se crede că un scurt circuit a provocat incendiul la Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, au declarat procurorii. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați, în timp ce incendiul a cuprins 1.600 de metri pătrați din acoperișul clădirii.

Însă, opt chirurgi începuseră deja să opereze un pacient și au rămas în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza procedura, pentru că altfel pacientul ar fi murit, a spus primarul orașului pentru presa locală

Intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădire. Bolnavul a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă.

Sala de operație a primit electricitate printr-un cablu separat în timpul incendiului, iar pompierii au luat măsuri pentru ca fumul gros să nu pătrundă în sală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel