Obiceiuri alimentare care îți distrug sănătatea inimii. Ce spun cardiologii

Angela Sabău |
Data publicării:
Mâncare, alimente
Mâncare, alimente

Uneori, chiar și cele mai aparent inofensive obiceiuri pot duce la probleme grave de sănătate. Când vine vorba de sănătatea inimii, lista obiceiurilor periculoase crește.

Iată care sunt obiceiurile alimentare care îți distrug sănătatea inimii:

Dieta Keto

Dieta Keto poate ajuta unele persoane să își atingă obiectivele de sănătate, dar este important să vă documentați cum să o urmați corect și să discutați cu un profesionist pentru a decide dacă este dieta potrivită pentru dumneavoastră.

"Atunci când keto se face în mod necorespunzător, oamenii pot ajunge să mănânce o mulțime de grăsimi saturate, ceea ce duce la o creștere a LDL sau a colesterolului rău", spune Dr. Juan, "iar un LDL ridicat este un factor de risc independent pentru evenimentele cardiovasculare."

Dacă vă decideți să încercați keto, Dr. Juan sugerează să vă concentrați pe "grăsimile bune" ori de câte ori puteți, cum ar fi peștele, avocado, nucile, împreună cu aceste 20 de alimente cu grăsimi sănătoase care nu vă vor îngrășa.

Nu mâncați suficiente fibre

Fibrele sunt o parte importantă a oricărei diete, dar sunt esențiale pentru sănătatea inimii.

"Fibrele sunt un agent natural de detoxifiere pe care inima și colonul se bazează", spune Hernandez. "S-a demonstrat, de asemenea, că reduce colesterolul și servește ca prebiotice în intestinul tău, ceea ce ajută la ducerea la o inimă și un corp sănătos."

Mâncatul fără conștiință

Hernandez subliniază, de asemenea, că mâncatul fără noimă poate fi dăunător pentru sănătatea inimii.

"Atunci când ești concentrat pe ceea ce mănânci, probabil că te simți mai stăpân pe tine", spune Hernandez, "dar emoțiile, stresul sau un program încărcat te pot face să mănânci fără să te gândești și să nu observi ce sau cât de mult consumi.

Și, deși acest lucru nu echivalează cu o problemă 100% din timp, poate crește șansele de a mânca în exces sau de a consuma alimente care sunt rele pentru sănătatea inimii.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte greșeli alimentare distrug sănătatea inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel