Curtea de Apel București desființează obligativitatea purtării măștii în interior și exterior: Decizia nu e definitivă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Masca, restricții
Masca, restricții

Curtea de Apel București desființează obligativitatea purtării măștii la interior și exterior. Decizia aparține judecătorului Amer Jabre și nu este definitivă.

Sentința a fost motivată miercuri, 12 ianuarie 2022, sentința nr. 1950/2021.

Totul a început după ce, pe 8 ianuarie 2021, plutonierul major Cătălin Irinel Bălăucă, de la ISU București, a atacat la Curtea de Apel București Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020 cu privire la prelungirea stării de alertă din decembrie 2020 până în ianuarie 2021. 

„Respinge cererea de interventie accesorie a petentului MAI in favoarea paratului Guvernul Romaniei, ca inadmisibila in principiu. Respinge exceptia lipsei de obiect a actiunii, ca neintemeiata. Respinge exceptia lipsei de interes, ca neintemeiata. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului CNSU.

Admite in parte actiunea introdusa impotriva paratului Guvernul Romaniei. Anuleaza in parte a HG nr.1065/2020, respectiv art.1 din anexa nr.2.

Mentine in rest hotararea atacata. Respinge actiunea impotriva paratului CNSU, ca fiind promovata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.

Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin intermediul grefei instantei, azi, 16.12.2021”, se arată în documentul oficial, citează B1 tv.

Motivarea judecătorului de la Curtea de Apel

Magistratul Amer Jabre a refuzat anularea integrală a HG-ului. Astfel, a desființat doar articolul 1 din anexa nr. 2, prin care executivul a prelungit obligativitatea purtării măștilor atât în spațiile publice închise, câr și în cele deschise, inclusiv pe stradă.

Judecătorul CAB a pornit de la noțiuni de bază. Jabre a invocat o serie de drepturi fundamentale ale omului, precum: dreptul la viață privată, dreptul la propria imagine, dreptul la demnitate umană și dreptul la integritate personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel