Octavian Jurma: în valul 4 COVID au murit la fel de mulți copii cât în toate valurile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Plămâni. Foto: Pexels
Plămâni. Foto: Pexels

Octavian Jurma spune că în valul 4 și-au pierdut viața mai mulți copiii din cauza coronavirusului de când a început pandemia COVID.

Octavian Jurma vorbește, pe rețelele sociale, despre faptul că ”în 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit le fel de mulți minori, 18 copii (minori între 0 și 19 ani), câți au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, cand au murit de COVID-19 tot 18 minori.De la debutul pandemiei si pana la debutul valului 4-Delta au murit oficial in Romania 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) in mai mult de 1 an”.

”De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori, dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 până acum). Iar valul 4-Delta este încă departe de a fi incheiat, dimpotriva abia acum a coborat la nivelul vârfului valului 2!”, adaugă Jurma.

Acesta mai amintește:

”În nici o altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatică în valul Delta față de valurile precedente, chiar dacă tinerii sunt proporțional mai puternic afectați și în intervalul 20-59 de ani. Pot doar să remarc că e puțîn probabil să avem mai puține decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât în săptămânile care au precedat acest vârf. (...) După aproape 2 ani de lupta cu pandemia în fiecare val, în România rezultatele sunt mai proaste nu mai bune și direct proporțional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică.

(...) Chiar și așa, numărul de spitalizări, cazuri severe care necesită AȚI și decese este inacceptabil de mare, spre exemplu Italia are tot 36 de decese în această categorie de la debutul pandemiei la o populație triplă. Acestra tragedie tăcută, este una din consecințele directe a deciziei asumate exclusiv politic de a menține deliberat școlile deschise pentru a permite menținerea unei stări de relaxare aproape completă chiar și la 10,000 de cazuri pe zi. Știam încă din august-septembrie 2021, pe baza datelor din SUA, Marea Britanie și alte țări lovite deja de valul 4 că tulpină Delta produce o rată de spitalizare a copiilor, forme grave de boală (ATI) și un număr de decese în rândul copiilor mai mare decât vechile variante ale virusului SARS-CoV-2. În 2 octombrie 2021 CDC a lansat încă un avertisment fără echivoc în acest sens.

(...) Sănătatea și viață copiilor, a profesorilor și a părinților efectiv nu a contat [și încă nu contează] în deciziile politice luate în valul 4-Delta. Aștept să aflu tot dintr-o raportare oficială care este beneficiul economic sau politic pentru care a fost necesar să plătim acest preț imens în vieți de inocenți. Până atunci nu ne rămâne decât să ne protejăm individual copiii cât putem mai bine. Chiar dacă moartea este un deznodământ foarte rar la copii, nu avem suficiente date pentru consecințele pe termen lung ale bolii sau acest covid-lung cum i se mai spune. Așa cum recomandă și CDC, cea mai importantă măsură de protecție a sănătății și vieții copiilor de această cumplită boală este să ne vaccinăm”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel