Octavian Jurma, PREVIZIUNI șocante: săptămâna viitoare ne apropiem de 6.000 de cazuri COVID

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Cercetătorul Octavian Jurma spune, într-o postare pe rețele sociale, că săptămâna viitoare ne-am apropia de 6.000 de îmbolnăviri zilnice cu COVID.

Cercetătorul Octavian Jurma consideră că, ”de două săptămâni, realitatea este mereu mai gravă decât prognozele acestui model care a devenit prudent prin comparație”. Într-o postare detaliată, bine argumentată, Jurma notează că ”față de o prognoză de 10% creștere pentru săptămâna trecută am crescut cu 25% în realitate”.

”Și în această săptămână mă aștept să depășim pragul de 4.500 de cazuri al prognozei și să ne apropiem de 5,000 de cazuri, iar săptămâna viitoare să ne apropiem de 6,000. Față de o prognoza de 15% pentru debutul săptămânii ("indicatorul săracului") am avut luni valori peste 22% față de ziua de luni a săptămânii trecute. Dincolo de declarațiile politice, mi se pare mai cinstită atitudinea de acum decât cea prin care se încerca manipularea datelor. În loc să facem scenariile verzi mai bine declarăm că ținem deschis și în scenariul roșu.

Decât să pretindem că nu ne lasă cifrele să închidem mai bine declarăm că nu vom închide indiferent de cifre. În felul asta sunt mulțumiți și sceptico-negaționiștii că li se confirmă că pandemia nu este o problemă serioasă, dar putem și noi, cei care luăm în serios pandemia, să ne respectăm măsurile de protecție sanitară independent de opinia politica despre necesitatea lor. Evident un lucru am învățat deja în valul 2, pandemia rămâne mult mai predictibilă decât reacția politică față de pandemie. Ceea ce este însă sigur și din punct de vedere medical, este vaccinul. Vaccinul te păzește la nivel individual de toată această incertitudine și ne va permite să ne formăm bule de normalitate care să ne ajute să trecem mult mai ușor prin valul 3 și consecințele sale. Măcar în privința deceselor ar trebui să aibă o mortalitate mult mai mică decât cel de al doilea”, scrie acesta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel