OMS anunță avantaje MARI pentru cei vaccinați contra COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ia în calcul posibilitatea folosirii de certificate sau „pașapoarte de vaccinare” în călătoriile internaționale.

Specialistul de la departamentul de imunologie, Oleg Benesh, a susţinut într-o conferință de presă online pentru presa rusă că acest subiect „se află pe agenda Comitetului Internațional pentru reglementări medicale și sanitare”, transmite Agerpres.

„Odată cu apariția vaccinurilor eficiente și sigure împotrivă coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaționali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internațional este o chestiune reglementată prin normele medicale și sanitare”, a menționat el.

Expertul a afirmat că organismul international analizează aspectele științifice, juridice și etice ale acestei inițiative.

Benesh a declarat că în prezent OMS acționează pe trei direcții principale: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenționează să călătorească, aprobarea de către tari a unor restricții sau cerințe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc și schimbul de informații intre tari cu privire la procesul de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel