OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe pentru a combate pandemia

Angela Sabău / 13 apr 2021 / 14:19
Pește
Pește

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut interzicerea completă a vânzării de animale vii pe piețele alimentare tradiționale, în încercarea de a stopa viitoarele focare de boli precum coronavirusul.

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerțul cu „animale sălbatice capturate vii din specii de mamifere” sacrificate și vândute alături de alte alimente pentru a reduce riscurile pentru sănătatea publică.

Organizația solicitase anterior îmbunătățirea condițiilor de pe piețele de animale vii, dar a avertizat că închiderea completă a acestora ar putea întrerupe aprovizionarea cu alimente.

Urmează un studiu comun realizat de OMS și oficiali din domeniul sănătății din China asupra originilor Covid-19, care a spus că așa-numitele piețe umede, care conțin animale vii și moarte, sunt o sursă probabilă a focarului, transmite The Independent.

Deși primele cazuri umane ale noului coronavirus au fost identificate în orașul chinez Wuhan, oficialii OMS s-au străduit să stabilească exact modul în care s-a transmis infecția.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy