OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe pentru a combate pandemia

Angela Sabău / 13 apr 2021 / 14:19
Orice fel de pește, mâncat de trei ori pe săptămână, reduce riscul de cancer colorectal
Orice fel de pește, mâncat de trei ori pe săptămână, reduce riscul de cancer colorectal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut interzicerea completă a vânzării de animale vii pe piețele alimentare tradiționale, în încercarea de a stopa viitoarele focare de boli precum coronavirusul.

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerțul cu „animale sălbatice capturate vii din specii de mamifere” sacrificate și vândute alături de alte alimente pentru a reduce riscurile pentru sănătatea publică.

Organizația solicitase anterior îmbunătățirea condițiilor de pe piețele de animale vii, dar a avertizat că închiderea completă a acestora ar putea întrerupe aprovizionarea cu alimente.

Urmează un studiu comun realizat de OMS și oficiali din domeniul sănătății din China asupra originilor Covid-19, care a spus că așa-numitele piețe umede, care conțin animale vii și moarte, sunt o sursă probabilă a focarului, transmite The Independent.

Deși primele cazuri umane ale noului coronavirus au fost identificate în orașul chinez Wuhan, oficialii OMS s-au străduit să stabilească exact modul în care s-a transmis infecția.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy