OMS: noul coronavirus nu reprezintă o urgență de sănătate globală

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Noul coronavis nu reprezintă încă o urgență de sănătate globală, asta a decis OMS în a doua zi a reuniunii de urgență.

Noul coronavirus din China nu reprezintă încă o urgență de sănătate globală. Asta a decis Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în cea de-a doua zi a reuniunii de urgență a organizației, după ce ieri aceasta nu a reuşit să cadă de acord dacă focarul actual de coronavirus din Wuhan trebuie declarat sau nu urgență sanitară.

Coronavirusul a făcut până acum 18 morți în China și au fost înregistrate peste 600 de cazuri de îmbolnăviri. Aici, autoritățile suht în alertă, iar oamenii poartă măști pe față de teama de a n use îmbolnăvi. 

Cinci metropole chineze sunt închise complet. În capitala Beijing au fost anulate petrecerile de stradă de Noul an chinezesc.

Este alertă și în Europa. Patru pacienți suspecți de infecție cu coronavirusul ucigaș din China sunt tratați în Scoția. Pacienții, sosiți din orașul Wuhan, prezintă probleme respiratorii și au fost internați în unități medicale din Edinburgh și Glasgow.

Un caz suspect a fost raportat și în Irlanda de Nord, la Belfast, și încă unul - în urmă cu foarte puțin timp, în sudul Italiei, la Bari. Este vorba de o cântăreață de operă care a călătorit recent în China.

Autoritățile de la Paris au intrat și ele în alertă și au căutat toată ziua o posibilă purtătoare a virusului care a venit în Franța chiar din Wuhan. Ministrul francez al Sănătății spune totuși că, pentru moment, în Franța nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire.

În schimb, Mexicul și Columbia au raportat primele cazuri suspecte la doi cetățeni chinezi. Infectări cu acest coronavirus pentru care nu există leac au fost raportate în șapte state în afară de China, mai exact în Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Taiwan, Thailanda, Vietnam și Statele Unite. În SUA, 16 oameni sunt monitorizați după ce au intrat în contact cu bărbatul de 30 de ani, primul caz de îmbolnăvire confirmat pe continentul nord-american.

În România, 50 de muzicieni care au călătorit în decembrie în China sunt monitorizați, fiind izolați în acest moment. Starea lor este bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel