OMS: Trebuie să încetinim epidemia de Coronavirus. Sărim de 100.000 de cazuri

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că toate eforturile trebuie concentrate acum spre încetinirea epidemiei, în condițiile în care numărul cazurilor va sări în curând de 100.000.

„Trebuie să ne concentrăm eforturile pentru limitarea epidemiei de coronavirus Covid-19. (...) Avem aproape 100.000 de cazuri de infecție. (...) Fiecare zi în care încetim epidemia este o zi câștigată pentru spitale să se pregătească pentru cazuri. (...) Fiecare zi în care încetinim epidemia suntem mai aproape să avem vaccinuri și medicație care vor salva vieți. (...) Toate țările trebuie să-și facă stocuri de medicamente și dispozitive medicale, pentru că accesul la sisteme de asistare a respirației poate face diferența. (...) Trebuie să ne asigurăm că personalul medical are toate echipamentele de protecție de care are nevoie. (...) Suntem cu toții împreună (în această luptă, n.r.)", a punctat directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, la briefingul zilnic de presă susținut la Geneva. 

Reponsabilii OMS au subliniat că nu e cazul să blamăm China pentru declanșarea epidemiei, „alte epidemii au izbucnit din alte țări”, „e cazul să trecem peste astfel de discuții și să facem ce trebuie făcut ca să oprim epidemia”. 

„Într-o lume globalizată, singura opțiune este să stăm împreună. (...) Covid-19 este un inamic comun. Singurul mod în care vom învinge acest coronavirus va fi să stăm împreună. Acesta a fost și va fi mesajul OMS”, a punctat directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au subliniat că nu putem aștepta să vină vara ca să vedem dacă scăpăm sau nu de coronavirus. 

Dr Michael Ryan, expert OMS și coordonatorul comitetului de urgență, a explicat că „nu știm cum se va manifesta acest coronavirus când se va încălzi vremea (...) trebuie să luptăm cu virusul acum, nu să așteptăm”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel