Operația care îți face „ochi de felină”, la modă printre vedete. Dr. Diveică atrage atenția: Nu ne putem juca cu această intervenție

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi de felina         Photo by Mustafa ezz from Pexels
Ochi de felina Photo by Mustafa ezz from Pexels

Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, a vorbit la DC News despre operația „ochi de pisică” la care apelează tot mai multe vedete. Ea a atenționat asupra riscurilor pe care le presupune.

Din ce în ce mai des auzim despre operația estetică ce schimbă forma ochilor și îi alungește, aducând cu forma ochilor de felină.

Dr. Daiela Diveică a vorbit la DC News despre avantajele acestei operații,d ar și despre riscurile pe care le presupune.

”Presupune exact ce spune și titlul: ochi de pisică. Noi nu intrăm în categoria acestor tipuri de mamifere (râde – n.r.). Trecând într-un palier mai serios, nu este o intervenție cu care sunt de acord neapărat pentru că anatomia și fiziologia ochiului este total diferită de cea a pisicilor. Sunt niște repere de care ținem cont, sunt niște măsurători foarte exacte când avem nevoie de cantopexie - pentru că, de fapt, denumirea științifică a intervenției se numește cantopexie - în momentul în care ridicăm puțin colțul extern al ochiului. Dar această intervenție are niște indicații foarte stricte… În momentul în care pleoapa inferioară, conjunctiva, este destul de laxă, în momentul în care colțul intern al ochiului este mult mai sus decât colțul extern al ochiului, așadar nu ne putem juca cu această intervenție ca să părem ca niște pisicuțe”, a explicat Dr. Daniela Diveică, pentru DC News.

Citește continuarea pe DC News și află ce avantaje aduce această operație, dar și care sunt dezavantajele intervenției, beneficiile și riscurile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel