Pacienți anunțați că au COVID-19, a doua zi de SMS-uri FALSE! Reacția conducerii centrului Caraiman

Dana Lascu / 25 sep 2020 / 14:58
Mesaje pe telefon  FOTO: pexels.com
Mesaje pe telefon FOTO: pexels.com

Zeci de pacienți care s-au testat pentru COVID-19 la Centrul de testare Caraiman au primit și astăzi SMS-uri prin care erau anunțați că sunt pozitivi, însă rezultatele erau false! Nebunia a început ieri, dar astăzi numărul „victimelor” a crescut. 

„Astăzi, numărul pacienților care au fost abordați prin acel SMS a crescut. Începând de ieri am fost sunați de către pacienții noștri în legătură cu un SMS de la un număr din 4 cifre, prin care erau informați că sunt pozitivi la testul COVID-19”, a explicat Livia Gomes, directorul Centrului Medical Caraiman.

Ea spune că pacienții nu aveau cum primi de la Centru un astfel de SMS, pentru că procedura de informare este alta. 

„O parte din cei care ne-au sunat au făcut, într-adevăr, testarea de COVID-19 în cadrul centrului, dar rezultatul l-au primit sub formă scrisă, confidențial, de la unul din angajații noștri, iar o parte din cei care au primit acel SMS erau pur și simplu pacienți care au venit în cadrul centrului pentru alte probleme medicale. În cursul zilei de ieri, am depus sesizare la organele competente, deja dosarul este predat către Poliție și va fi predat către cei de la DIICOT”, a mai arătat Livia Gomes.

Directorul spune că cel mai probabil baza de date a Centrului a fost spartă și că deocamdată nu s-a identificat sursa atacului. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy