Pacient cu arsuri peste 50% din suprafața corpului, transferat la Spitalul AKH Viena

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Luni dimineața, 6 ianuarie, un pacient în vârstă de 20 de ani, internat la Spitalul Universitar de Urgență București cu arsură peste 50% din suprafața corpului, va fi transferat la Spitalul AKH din Viena.

Pacient, spital, Viena. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că luni de dimineața, 6 ianuarie, pacientul în vârstă de 20 de ani, internat la Spitalul Universitar de Urgență București cu arsuri peste 50% din suprafața corpului, dar și politraumă va fi transferat la Spitalul AKH din Viena.

Decizia, mai precizează aceștia, a fost luată de sâmbătă, 4 ianuarie, "la mai puțin de 5 ore de la primirea informației despre acest caz, conducerea MS a aprobat transferul pacientului, fărăr piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific".

În comunicat se mai arată un astfel de transfer se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul după mai multe verificări.

"Nu au existat probleme sau întârzieri legate de birocrație sau traducerea documentelor. Unitatea medicală din Bruxelles, acolo unde familia pacientului a solicitat transferul, a dorit ca imagistica să verifice diagnosticul. Ambele unități medicale, atât cea din Bruxelles, cât și cea din Viena, acolo unde au fost transmise actele medicale, au dat acordul pentru transferul pacientului în dimineața zilei de mâine. S-a ales unitatea din Viena unde acest transfer va fi realizat mâine dimineață, în jurul orelor 7, cu mijloacele de transport ale Departamentului pentru situații de urgență, conform legislației și competențelor", a precizat Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul MS
Potrivit sursei citate, imediat după preluarea mandatului, una dintre primele întâlniri stabilite de către echipa Ministerului Sănătății a fost cea cu Asociația Colectiv condusă de Eugen Iancu în urma careia s- a înființat un grup de lucru pentru elaborarea legislației privind pacientul cu arsuri grave.

"Întreaga problematică a pacientului cu arsuri grave este o prioritate a actualei echipe. În grupul de lucru invităm toți reprezentanții asociațiilor care au expertiză în acest domeniu", a mai spus Nelu Tătaru, secretar de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel