Pacient transplantat care nu crede în existenţa COVID-19, în stare gravă, la spital: medicii se luptă să-i salveze viața

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital, clinică
Spital, clinică

Medicii se luptă să-i salveze viața unui pacient transplantat, care nu credea în existența Covid-19 și care acum a fost infectat și este în stare gravă la spital.

Un bărbat care a fost transplantat în urmă cu un an și care nu credea în existenţa COVID-19, a ajuns la Spitalul "Dr. C.I. Parhon" din Iaşi într-o stare "gravă", cu simptome specifice ale infecţiei, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Ionuţ Nistor, citat de Agerpres. Acesta a mai arătat că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Dorohoi, nu este vaccinat împotriva SARS-CoV-2, iar starea sa de sănătate se agravează, întrucât prezintă afectare pulmonară, scăderea saturaţiei în oxigen, cu o degradare generală.

"Primele simptome însoţite de febră au început să apară în urmă cu şapte zile. Atunci a fost trimis de la Dorohoi la unitatea medicală din Iaşi, aici fiind de obicei evaluaţi cei care trec printr-un transplant. Bărbatul a primit un rinichi de la un donator cadaveric anul trecut, iar până atunci, timp de trei ani jumătate, a făcut şedinţe de dializă. De la început a fost extrem de neîncrezător şi circumspect, ne-a declarat că nu există COVID-19, că totul este o mare fraudă. Din păcate, testul lui a fost pozitiv, rezultat pe care nu l-a acceptat, dar pentru că starea lui de sănătate nu era foarte bună şi la insistenţele echipei medicale a rămas internat", a explicat Nistor, medic primar nefrolog.

În prezent, bărbatului i se administrează un tratament imunomodulator, dar şi tratament standard în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2. Medicii speră în, mai arată sursa citată. „Din păcate, la unele boli cronice, având în vedere statutul imuno-deprimat din cauza medicaţiei imunosupresoare asociate transplantului, riscurile de evoluţie nefavorabilă sunt foarte mari", a precizat Ionuţ Nistor.

Specialiştii de la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" spun că este cel mai grav caz de pacient transplantat şi depistat pozitiv cu COVID-19 care a ajuns la această unitate sanitară în ultima perioadă. Au mai existat astfel de cazuri la începutul anului, când încă nu erau destule date disponibile despre vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel