Pacienți cu afecțiuni cardiace congenitale: ce risc de deces au în cazul infecției COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Inima
Inima

Afecțiunile cardiace congenitale și riscul de a face forme grave ale bolii COVID-19 au fost analizate într-un studiu recent.

Rezultatele unei analize retrospective sugerează că persoanele născute cu afecțiuni cardiace congenitale care au dezvoltat simptome COVID-19 au avut un risc mai scăzut de infecție severă sau moderată cu COVID-19, potrivit unui nou articol publicat astăzi în Journal of the American Heart Association.
Într-un studiu care ar putea fi cel mai mare de acest tip până în prezent, cercetătorii de la Universitatea Columbia Vagelos Colegiul Medicilor și Chirurgilor din New York City au explorat impactul infecției COVID-19 asupra pacienților cu boli cardiace congenitale (CHD). Centrul de specialitate urmărește peste 7.000 de pacienți adulți și copii, născuți cu un defect cardiac. 53 de pacienți cu CHD (vârsta medie de 34 de ani) cu infecție COVID-19 au fost raportați la centrul lor între martie și iulie 2020.
„La începutul pandemiei, mulți s-au temut că bolile congenitale de inimă ar fi un factor de risc la fel de mare pentru COVID-19 ca bolile cardiovasculare cu debut la adulți”, au scris cercetătorii. Cu toate acestea, ei sunt „liniștiți de numărul scăzut de pacienți tratați la centrul lor și de rezultatele pacienților”.
Dintre cei 43 de adulți și 10 copii cu un defect cardiac congenital infectat cu COVID-19, 58% au avut o anatomie congenitală complexă; 15% au avut un sindrom genetic; 11% au avut hipertensiune pulmonară; iar 17% au avut obezitate. 
Cinci pacienți au avut trisomia 21 (un cromozom suplimentar în poziția 21); patru pacienți aveau sindromul Eisenmenger (circulație sanguină anormală cauzată de defecte structurale ale inimii); iar doi pacienți au prezentat sindromul DiGeorge (o afecțiune cauzată de ștergerea unui segment al cromozomului 22). Aproape toți pacienții cu trisomie 21 și sindrom DiGeorge au prezentat simptome COVID-19 moderate / severe.

În ceea ce privește rezultatele în rândul tuturor celor 53 de pacienți cu CHD: nouă pacienți (17%) au avut o infecție moderată / severă și trei pacienți (6%) au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel