Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare: Este o alegere etică

Angela Sabău |
Data publicării:
Papa Francisc. Foto: DC News
Papa Francisc. Foto: DC News

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina în cursul săptămânii viitoare. De asemenea, el îi încurajează pe toți să facă același lucru. 

Papa Francis a explicat că s-a programat la vaccinare pentru săptămâna care urmează. „Săptămâna viitoare vom începe aici, la Vatican. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”, a spus el, amintind de vacinul împotriva poliomielitei, boală care a făcut multe victime până să fie eradicată cu ajutorul vaccinurilor.

„Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul. Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul. Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc, arată sursecitate de Antena 3.

Vaticanul va începe vaccinarea săptămâna viitoare. După ce va primi și rapelul, Papa Francisc va rămâne relativ izolat și nu își va relua activitățile normale cu credincioșii. În luna martie, suveranul pontif plănuiește o vizită în Irak, prima vizită internațională de la debutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel