Urmărește dezbaterea live

Părinții ce nu-și trimit copiii la școală fiindcă n-au încredere. Ministrul Educației: școlile nu pun absențe în aceste situații

Florina Pop |
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu. FOTO gov.ro
Sorin Cîmpeanu. FOTO gov.ro

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, 10 februarie, că se vor face completări la actualul ordin comun al ministerele Sănătății și Educației privind revenirea la școală.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, 10 februarie, că ordinul comun dat împreună cu ministrul Sănătății privind revenirea la școală va fi completat în perioada următoare. Aducându-i-se în atenție ministrul Educației că sunt mulți părinți ce nu și-au dus copiii la școală deoarece nu au încredere în unitățile de învățământ, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

”Încrederea este un factor destul de dificil de cuantificat. Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge în școli fizic, ci vor continua în online. Repet acele situații: în cazul în care există o certificare medicală de acum sau de la începutul primului semestru care împiedică copilul să se prezinte în colectivități. Al doilea caz - când există în familia cu care locuiește elevul persoane vulnerabile, situație care, de asemenea, trebuie certificată. Și al treilea caz, situația în care elevul prezintă simptome. Acest lucru nu mai trebuie certificat pentru că simptomele apar când apar, caz în care elevul poate să nu se prezinte la școală, școlile știind că nu trebuie să pună absențe în aceste situații.

Am încercat să acoperim toate situațiile posibile prin acest ordin de ministru comun. Aș vrea să vă spun că va exista posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care, în opinia mea, trebuie luate în calcul. Este vorba, în primul rând - cu titlu de exemplu prin cele 4-5 situații - de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, deci nu cred că se pune problema distanțării fizice și care având cerințe educaționale speciale își vor justifica posibilitatea de ore cu prezență fizică indiferent de scenariul verde, galben sau roșu în care se găsește localitatea în care funcționează respectiva școală specială”. 

Potrivit acestuia, mai sunt și alte situații discutate cu ministrul Sănătății și se va veni în perioada următoare cu precizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel