Patriarhul Daniel: Prezenţa multor credincioşi la Sfântul Mormânt, datorată vaccinării

Dana Lascu |
Data publicării:
Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas
Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas
Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas
Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas
  • Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas
  • Sfânta Lumină, Ierusalim. Foto: Print screen Trinitas

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat sâmbătă seară că intrarea mai multor credincioși în Biserica Sfântului Mormânt a fost posibilă și datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, au fost relaxate măsurile.

„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Și s-a văzut bucuria credincioșilor prezenți, printre care și părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (...) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Și a fost posibil acest eveniment anul acesta mai ușor și anume intrarea și multor credincioși pelerini în Biserica Sfântului Mormânt și datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile sau restricțiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

Patriarhul a apreciat că acesta „este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”.

„Începând cu 23 mai, sperăm și noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferință pelerinii vaccinați, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Țara Sfântă, dar și aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alții și să putem să mulțumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru darul sănătății, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții și al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm și să le cultivăm”, a mai spus Patriarhul Daniel.

O procesiune de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de către Patriarhul Daniel a avut loc sâmbătă la Catedrala Patriarhală.

Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la București.

La Aeroportul Internațional Otopeni, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, a așteptat pentru a distribui Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegațiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.

Este al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România, tradiția fiind instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009.

În acest an, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel